Who appointed as the New Lokayukta of Karnatak? Download pdf here

📖 Exam Related Current Affairs with Static Gk
Where is India Successfully test-fired Nuclear Prithvi-II missile?
[A] Odisha
[B] Chhattisgarh
[C] Madhya Pradesh
[D] Gujrat
Ans- Odisha
▪️Odisha CM – Naveen Patnaik
➨ Governor – Ganeshi Lal
➨ Similipal Tiger Reserve
➨ Satkosia Tiger Reserve
➨ Bhitarkanika Mangroves
➨ Nalabana Bird Sanctuary
➨ Tikarpada Wildlife Sanctuary
➨ Chilika Wildlife Sanctuary, Puri
➨ Sunabeda Wildlife Sanctuary

2) Who appointed as the New Lokayukta of Karnatak?
[A] Justice Bhimanagouda Sanganagouda Patil
[B] Justice Arvind Dandi
[C] Justice Prafulla Kumar Sekhar
[D] Justice Arvind Muduli
Ans- Justice Bhimanagouda Sanganagouda Patil
▪️Karnataka:-
CM :- Basavaraj Bommai
Governor :- Thawarchand Gehlot
Port :- New Mangalore Port
Anshi National Park
Bannerghata National Park
Nagarhole National Park
Bandipur National Park
Kudremukh National Park
Language – Kannada
Formation – 1 November 1956

3) Who Becoming The first Indian to qualifiy to the pro Circuit World Snooker
[A] Dhanananda Sethi
[B] Sundarlal Roy
[C] Himansu Jain
[D] Ramanuj Archarya
Ans- Himansu Jain

4) Who has been ranked the highest among all union territories of India with nearly 90 percent Complaince of NeSDA ?
[A] Delhi
[B] Jammu Kasmir
[C] Daman and diu
[D] Dardra nagar Haveli
Ans- Jammu Kasmir
➨L. Governor of J&K – Manoj Sinha
➨Rajparian Wildlife Sanctuary
➨Hirapora Wildlife Sanctuary
➨Gulmarg Wildlife Sanctuary
➨Dachigam National Park
➨Salim Ali National Park

5) Who hosted ASEAN Foreign Minister and Secretary General SAIFMM Meeting ?
[A] China
[B] Singapore
[C] Switerzland
[D] India
Ans- India

6) Who has become India’s 74th Grandmaster in live FIDE ratings during the 9th Cattolica Chess Festival 2022 in Italy.?
[A] Dipankar Jain
[B] Rahul Srivatshav
[C] Swagat Tripathy
[D] None Of These Above
Ans- Rahul Srivatshav

7) Who has been nominated as Chairperson of the Press Council of India?
[A] Ashok Kurnal
[B] Maithili Jain
[C] Ranjana Prakash Desai.
[D] Arvind Adiga
Ans- Ranjana Prakash Desai.
Former Supreme Court judge Justice Ranjana Prakash Desai.
▪️Press Council of India :-
Founder – Parliament of India
Founded – 4 July 1966, India
Headquarters – New Delhi

8) Which State has topped among the all state and Uts e-services Delivery Assessment?
[A] Madhya Pradesh
[B] Rajasthan
[C] Uttar Pradesh
[D] Kerala
Ans- Kerala

9) Which country Overtake Saudi Arabia To Become India’s Second biggest supplier of crude oil behind Iraq?
[A] Iran
[B] USA
[C] UAE
[D] Rusia
Ans- Rusia

Leave a Comment